TRUCK PARTS BRUYNINX
Hasseltse dreef 57, B3512 Stevoort-Hasselt Tel. +32 475 426 126 - info@truck-parts-bruyninx.com
OFFICIEEL IMPORTEUR SEPAR FILTER
ALLE ONDERDELEN AAN DE BESTE PRIJS IN DE BENELUX

SEPAR FILTER brandstoffilter / waterafscheider

Truck Parts Bruyninx - SEPAR FILTER brandstoffilter / waterafscheider
Truck Parts Bruyninx - SEPAR FILTER logo

Waarom een separ filter

  • SEPAR FILTER is een brandstoffilter - waterafscheider met een hoog afscheidingsvermogen en een minimaal drukverlies.

  • Deze filters zijn geschikt voor alle typen dieselmotoren.

  • Het standaard filterelement verwijdert vuildeeltjes van 30 micron en water voor 99,98%, tevens zijn er ook filterelementen van 10 micron te verkrijgen.

  • Optioneel kunnen er ook filters uitgevoerd worden met een verwarming.

Soorten Separ filters in onze assortiment

SEPAR 2000 - Mobiel filtratiesysteem

Het mobiele filtratiesysteem is ontworpen voor waterscheiding en zuivering van tanks. Op basis van het meertraps centrifugaalsysteem biedt het een betrouwbaar en milieuvriendelijke oplossing voor water- of vuilprobleem.

Truck Parts Bruyninx - Separ Filter 2000 - Mobile filtration system

werking van de Separ Filter

Truck Parts Bruyninx - SEPAR FILTER brandstoffilter / waterafscheider
Truck Parts Bruyninx - SEPAR FILTER handleiding

SEPAR FILTER brandstoffilter / waterafscheider wordt tussen de opslagtank en verdeelpomp geplaatst. Afhankelijk van het pompdebiet kunnen wij een filter plaatsen van 40 l/min, 80 l/min (2x 40 l/min) of 130 l/min.

Het vuil en water wordt d.m.v. centrifugaalkracht tegen de verzamelbeker gedrukt en afgescheiden. Het vierkant, waterafstotend filterelement scheidt de resterende vuil- en waterdeeltjes af. Door de terugslag van de brandstof in de aanzuigleiding bij het stilleggen van de pomp worden de vuil- en waterdeeltjes, die tegen het filterelement hangen, terug naar beneden gedrukt en worden zo opgevangen in de verzamelbeker.

De vuil- en waterresten kunnen zeer gemakkelijk via een aftapkraan uit de filter verwijderd worden.

Er zijn 5 fases voor de werking

Eerste fase:
Via de toevoerleiding wordt brandstof langs de conus gestuurd waardoor de brandstof een centrifugerende beweging meekrijgt.

Tweede fase:
De circulerende brandstof wordt tegen de bowl gedrukt waardoor waterdruppels en vuil tegen de zijkant van de bowl slingeren en onderin de bowl vallen.

Derde fase:
De zich in zwevende toestand bevindende deeltjes stijgen met de brandstof in het bovenste deel van de conus. De met tijd ontstane grotere en zwaardere delen zinken langzamerhand naar de in de tweede fase afgescheiden verontreiniging op de bodem van de bowl.

Vierde fase:
Net onder het filterelement wordt de ruimte voor de brandstof vele malen groter waardoor de vloeistofstroom minder wordt door dit "kalmerende" effect, daardoor vallen de nog aanwezige druppels water terug naar de derde fase.

Vijfde fase:
De laatste en tevens fijnste filtering van de brandstof gebeurt in het SEPAR filterelemt, de afscheiding van de nog
achtergebleven deeltjes. Het SEPAR filterelement is zodanig ontworpen dat het papier geen water doorlaat, de zuivere brandstof verlaat de SEPAR FILTER. Door het samenwerken van alle vijf fasen bereikt men een 99,98% afscheiding van water.

INFORMATIE OF HULP NODIG?

Met 35 jaar ervaring hebben we ongetwijfeld een oplossing voor al je vragen over filterproblemen bij voertuigen en verdeelinstallaties.

Contacteer ons op info@truck-parts-bruyninx.com >>